torsdag 1 januari 2015

Nyårsmiddag, 2014

Som traditionen kräver så firades det nya året in med goda vänner.
Och enligt tradition skriver jag också upp här vad middagen bestod av så vi kan hitta recepten igen.

Precis som vi brukar så träffades vi tidig eftermiddag och fikade. Himmelskt goda biskvier!
Sen lottade vi vem som skulle laga vilken rätt och satte igång!

Till förrätt serverades cheesecake med cocktailtomater och basilika.
Varmrätten bestod av Helstekt fläskfilé med whiskysås och lyxigt potatismos och sallad med sockerärter och minimajs.
Till efterrätt fick vi Mangopannacotta med passionsfrukt.

Mangopannacotta med passionsfrukt, (10-12 port)
2 gealtinblad
1 mango, 100g fruktkött
4 dl vispgrädde
½ dl strösocker

3-4 passionsfrukter, till servering

Fyll ens kål med kallt vatten och lägg gelatinbladen i blöt. 
Mixa fruktköttet fint med stavmixer.
Blanda vispgrädde, mangopuré och strösocker i en kastrull. Ge gräddblandningen ett uppkok och dra av kastrullen från plattan.
Skaka av gelstinbaden, rör ner dem i grädden och låt dem smälta.
Häll pannacottan i små glas och låt stelna minst 3-4timmar.

Gröp fruktköttet ur passionsfrukterna och toppa pannacottan med det.