lördag 29 september 2012

Äppelmarknad

Äppelmarknad i Kivik!
En riktigt fin fanfar hördes när årets äppeltavla avtäcktes (kanske är jag partisk...).
Hörde på radion igår att det var 25-års jubileum och därför skulle självklart tavlan vara något alldeles extra i år.
Jaha.
Lite svårt att se vad den föreställde, tyckte vi. Och jag hörde flera andra som stod och diskuterade vad det kunde tänkas vara.

Till sist måste jag ändå återigen förundras över att så många hundmänniskor inte har någon som helst förståelse för att andra kan vara hundrädda. "Men våra hundar är så snälla!"
Idag träffade vi dock ett par med tre relativt stora hundar. De hade full förståelse för sonens rädsla, men lyckades locka honom att våga klappa. Det slutade med mycket klappande. Och ordentligt rinnande näsa och ögon på den allergiska mamman (men det tar jag gärna, bara mina barn vågar närma sig hundar).


2 kommentarer:

 1. Även som hundägare är det trist att råka ut för dessa "min hund är jättesnäll"människor. Vår hund är osäker på andra hundar av olika anledningar. Om jag har vår hund kopplad och lösa hundar kommer fram till oss i skogen kan det knappast vara mitt fel om någon blir biten men det skulle vara mycket obehagligt tycker jag. Nej, hålla hundarna kopplade för allas bästa.
  Härligt ändå att er son vågade klappa en hund så klart.

  Kramar

  SvaraRadera
 2. Lite trist att bokmässan och äppelmarknaden krockade i år. Det blev bokmässan. Men förhoppningsvis kan det bli äppelmarknaden nästa höst istället.

  Vad roligt att er son övervann sin rädsla och vågade klappa hundarna. Det är stort. Att ta steget och våga är modigt gjort.

  Grattis lite så här i förskott Ulrika. Jag hoppas att du får en strålande fin födelsedag och blir firad med pompa och ståt och riktigt bortskämd hela din dag. Grattis!♥

  Kram Lotta

  SvaraRadera