onsdag 13 februari 2013

Trädgårdshjälpen

Häromdagen, på jobb, pratade vi om att vi skulle träffas och titta runt i varandras trädgårdar.
Låter helmysigt!
Vi pratade också om att man kunde ha en liten arbetsdag hos varandra - för att få massor gjort. Och såklart, det är roligare att jobba tillsammans.
Kom att tänka på att jag läst om nå´t liknande i en blogg nå´nstans.
Dessa rader hittade jag hos Linda, med Lindas trädgårdsblogg.

Trädgårdshjälpen är en fantastisk idé.
Kopiera gärna: Dra ihop ett gäng, 4 är nog lagom. Då hinner man ganska snabbt gå varvet runt och det är inte svårt att sätta alla i arbete. Nackdelen är att det är mer sårbart om någon skulle utebli. Den som är värd bjuder på fika eller mat och står för ett projekt som gruppen kan genomföra. Det kan vara att gräva en ny rabatt, plantera en häck, rensa ogräs eller vad man nu har för behov. Vi brukar hålla på i tre timmar inklusive käk.

Kanske värt att testa?
Eller tar vi bara en heldagsrunda och kör runt till varandra. Fika kan man ju göra ändå - på alla ställena...

4 kommentarer:

 1. Å vad smart, vi hade krattparty med alla kompisar och åt och drack vin och hade supermysigt efter en timmes krattning.

  SvaraRadera
 2. Du, det där låter som en riktigt bra idé! Och TREVLIG!
  Ett bra sätt både att få ett handtag i arbetet och ett nytt sätt att se på sin trädgård.
  Det tål att tänkas på.
  En trevlig helg önskar jag dig!
  /Anna-Karin

  SvaraRadera
 3. det var en fin ide´nåt att tänka på hos oss på kolonin. vi har ju inte så långt att åka heller.det finns flera ensamma tjejer där som kanske skulle uppskatta det.
  ha en fin helg
  Kram Meta

  SvaraRadera
 4. Verkligen toppen! Man kan gärna ta något litet projekt som ligger långt ner på priolistan för man har en massa annat övehängande hela tiden. Jag blev så glad och nöjd när Trädgårdshjälpen kom och fixade mitt försummade kryddland: http://lindastradgard.blogspot.se/2011/05/tradgardshjalpen-var-har.html
  Sen har jag fått hjälp att komma igång med min köksträdgård, avslutat blåbärsstigen, snyggat till lite överväxta buskar. Med mera! Superduper är det!

  SvaraRadera