söndag 23 september 2012

Projekt i regn

Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder...
Det har vi väl alla hört (och sagt) mer än en gång.
Och visst, det är kanske sant.
Sant är också att det finns bättre och sämre väder att utföra sina trädgårdsprojekt i.

Denna helg har det regnat. Mycket.
Men inte i fredags. Och det var då jag fick för mig att vi skulle gräva upp alla växterna i rabatten på framsidan. Ingen jätteliten rabatt, ca 10 x 2meter.
Lagerhäggsbuskarna skulle bort, och för att få bort dem var man tvungen att gräva ganska mycket runt om, så jag var lite rädd att vi skulle skada flera av de andra växterna. Lika bra då att ta upp alla och möblera om lite, eller hur?
Så här såg det ut innan jag gav mig ut:

I fredags kväll grävde jag upp 2/3 av perennerna, i lördags tog jag resterande, sen hjälptes jag och maken åt att gräva upp lagerhäggsbuskarna (i ärlighetens namn ska jag väl säga att han gjorde det mesta av det jobbet).
Det stora gräset ´Ferner Osten´ fick stå kvar, liksom en ensam solros. Till höger kan man se en del av de växter som väntar på att få flytta tillbaka ner i jorden.

Idag har vi planterat. Alla växter som stod i rabatten tidigare fick komma tillbaka, utom en daglilja som var insnärjd i en praktnäva.
Dessutom satte jag dit ytterligare några Hostor som stod och väntade samt en hel massa jättedaggkåpa som jag fick av grannen.

Ytterligare ett ´Ferner Osten´ ska inhandlas, liksom tre klematisklätterställningar. Två klematisar ska flyttas hit - de trivs inte där de står nu.

Sen följer det där som jag inte är så bra på.
Vänta och vänta och vänta...


5 kommentarer:

  1. Woe, vilket jobb. Det är nästan så att ni skulle ha semester nu!

    SvaraRadera
  2. Verkligen ett hästjobb ni har lagt ner! Men ett trevligt sådant, hihi!
    Resultatet blev iallafall himlans bra, och det där med klätterställningar för klematis låter spännande; hoppas vi får se mer av det framöver.
    Ha det fint!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera
  3. Som ni har jobbat på. Det är ju ingen liten rabatt ser det ut som...

    Kram

    SvaraRadera
  4. Ojoj, som ni har jobbat i helgen. Snyggt!

    Kram

    SvaraRadera
  5. Haha, visst är det kul när man "bara får för sig" grejor. Det tar nog inte så lång tid tänker man, men det gör det ju.

    Det blev verkligen tjusigt efter allt slit ni lagt ner i helgen! Vad ska ni göra med lagerhäggen då? Gräva en ny rabatt kanske. Gräva är ju ändå rätt kul (ironi) ;)

    Kram Tamara

    SvaraRadera