Rabarberna har varit färdiga ett tag, men några finns det väl kvar. Jag vet inte varför, men de rabarber vi har i vår trädgård vill inte riktigt ta sig och bli så där stora och fantastiska som man kan se i andras trädgårdar. Eller är bara gräset grönare på andra sidan...?
Vilken tur att min pappa inte kan göra åt alla sina!
Förra året fick jag detta recept av en god vän. Den är jättegod, prova!
Och JA, receptet stämmer, det är bara 3st jordgubbar som ska vara med. De är där bara för färgens skull.
Rabarberdrycken är god att dricka som den är, men den blir ganska tjock. Jättegod att spä ut med vatten eller bubbelvatten. Och ännu godare om den blandas med mousserande vin. Som en liten drink före maten?
Vilken tur att min pappa inte kan göra åt alla sina!
Förra året fick jag detta recept av en god vän. Den är jättegod, prova!
Och JA, receptet stämmer, det är bara 3st jordgubbar som ska vara med. De är där bara för färgens skull.
Rabarberdrycken är god att dricka som den är, men den blir ganska tjock. Jättegod att spä ut med vatten eller bubbelvatten. Och ännu godare om den blandas med mousserande vin. Som en liten drink före maten?
Här är receptet på rabarberdryck:
10 st trädgårdsrabarber
3,5 dl socker
1,4 l vatten
0,5 vaniljstång
3 st frysta jordgubbar
Gör så här:
Tvätta och skär rabarbern i mindre bitar.
Lägg rabarbern, socker, vatten och vaniljstång i en kastrull.
Koka allt kraftigt i 5 minuter.
Ställ katrullen åt sidan och lägg i jordgubbarna.
Låt drycken stå och dra i 2 timmar, sila juicen genom en finmaskig sil utan att pressa eller röra i rabarberkoket (då blir juicen grumlig).
Servera drycken väl kyld.
LYCKA TILL!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar