torsdag 19 juli 2012

Att förena nytta med nöje...

Vi har varit på en tvådagarsutflykt. En underbar utflykt i nordöstra Skåne.
Utflykten gick till Bäckaskogs slott, jättemysigt!
Vi har umgåtts, pratat, ätit, promenerat, badat (både i badtunna & i sjön), geocachat, ätit ännu mer...
Med andra ord, haft det jättebra!

Jag passade också på att köra hem till Tamara med bloggen Livet på solsidan. Så kul att få träffa henne och se hennes trädgård på riktigt. Man tycker ju att man på sätt och vis känner varandra genom bloggarna, men det var ändå lite spännande att köra dit.
Kommer vi att ha något att säga varandra? Känner jag igen något i trädgården? Kommer jag att gilla hennes trädgård? Är hon lika trevlig i verkligheten som hon verkar i bloggen?
Svaren på alla dessa frågor är ett rungande JAAAA!!!!! Tack Tamara, för att jag fick komma hem till dig, och för att du tog dig tid att visa mig din trädgård!
Vi passade på att byta lite växter också (=nyttan, resten av dessa dagarna har bara varit nöje). Jag hade med mig vintergröna dit och med mig därifrån hade jag massor av Brunnäva (som nu är planterad runt äppelträdet). Förutom brunnävan fick jag med mig massor av idéer och inspiration!

Idag, på vägen hem, gick vi en runda i Kristianstad. Där hade de idag matmarknad från hela världen. Det var härligt att gå mellan stånden och insupa dofter från hela världen.

Tänk vad man kan göra med en vattenmelon.
Ost, hur många olika sorter som helst.
 Korv, också massor av olika sorter.
 Och sötsaker!
Vad synd att jag åt så mycket god hotellfrukost...
3 kommentarer:

 1. Det låter som en härlig tur! Och det är ju så kul att träffa bliggvänner irl! Hoppas vi också kan ses någon gång, kram Hanna

  SvaraRadera
 2. Där har maken och jag varit en natt. Den frukosten är nog den godaste jag någonsin ätit.

  Kul att du hann träffa en bloggare. Tamara har jag träffat men inte varit hemma hos. Hoppas det blir någon gång.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Jamen stort TACK själv. Det var jättetrevligt att träffa dig med! Och jag tycker definitivt vi ska försöka få till en bloggträff då i slutet av augusti på Bäckaskog!

  Åhh. Såg snigeln och blev orolig att du fick den med brunnävan (även om jag aldrig sett någon på framsidan av huset). Tur (för mig) att det inte var härifrån. Otur OM ni får dem i trädgården. De är ett j-a skit! Mitt tips om de ändå dyker upp är att skaffa en sekatör som du bara använder till att klippa sniglarna med. Sekatören blir väldigt kladdig så du vill inte använda den till nåt annat.

  Hoppas du får en härlig helg!
  Kram Tamara

  SvaraRadera