Chilikola med choklad
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
1 msk kakao
½-1 tsk chilipulver
--------------------------------------------------
choklad (jag använde mjölkchoklad)
chiliflakes
flingsalt
Gör så här:
Lägg allt (ovanför strecket) i en tjockbottnad kastrull.
Koka till 117-120 grader (ca 15-20 min).
Häll upp i en form med smörpapper, ca 20-30cm. Låt stelna.
Skär i bitar, doppa i choklad, strö över chiliflakes och flingsalt.
På andra plats kommer:
Mjölkchokladtryffel
med kardemumma
300 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
50 g smör2 dl vispgrädde
1 tsk malen kardemumma
2 msk honung
kakao att rulla i
Gör så här:
1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
2. Koka upp grädden och häll över chokladen, låt stå i 5 minuter.
3. Skär smöret i små bitar, lägg ner det i gräddblandningen. Tillsätt kardemumma och honung och mixa sedan alla ingredienser till en slät kräm.
4. Låt stå i kylen i minst 6 timmar, forma till små bollar och rulla dem i kakao.
2. Koka upp grädden och häll över chokladen, låt stå i 5 minuter.
3. Skär smöret i små bitar, lägg ner det i gräddblandningen. Tillsätt kardemumma och honung och mixa sedan alla ingredienser till en slät kräm.
4. Låt stå i kylen i minst 6 timmar, forma till små bollar och rulla dem i kakao.
Hihi, något mer julgodis behöver jag nog inte i år!
SvaraRaderaDäremot sparar jag gärna recepten till nästa jul.
Gott slut och gott nytt år!
/Anna-Karin