söndag 29 december 2013

Årets julgodisfavoriter


Chilikola med choklad
 
3 dl grädde
3 dl socker
1 dl sirap
1 msk kakao
½-1 tsk chilipulver
--------------------------------------------------
choklad (jag använde mjölkchoklad)
chiliflakes
flingsalt


Gör så här:
Lägg allt (ovanför strecket) i en tjockbottnad kastrull.
Koka  till 117-120 grader (ca 15-20 min).
Häll upp i en form med smörpapper, ca 20-30cm. Låt stelna.
Skär i bitar, doppa i choklad, strö över chiliflakes och flingsalt.


På andra plats kommer:


Mjölkchokladtryffel med kardemumma
 
300 g mjölkchoklad
2 dl vispgrädde
50 g smör
1 tsk malen kardemumma
2 msk honung
kakao att rulla i
 
Gör så här:
1. Hacka chokladen fint och lägg i en bunke.
2. Koka upp grädden och häll över chokladen, låt stå i 5 minuter.
3. Skär smöret i små bitar, lägg ner det i gräddblandningen. Tillsätt kardemumma och honung och mixa sedan alla ingredienser till en slät kräm.
4. Låt stå i kylen i minst 6 timmar, forma till små bollar och rulla dem i kakao.

 
 

 

1 kommentar:

  1. Hihi, något mer julgodis behöver jag nog inte i år!
    Däremot sparar jag gärna recepten till nästa jul.
    Gott slut och gott nytt år!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera