måndag 7 januari 2013

Månadsbild januari

Inspirerad av andra bloggar tänker jag också börja ta månadsbilder. Det är så kul att kunna följa en del av trädgården under hela året. Med bilder tagna ur samma vinkel.

Under förra året blev det två nya rabatter här.
En helt ny rabatt blev det - en skuggrabatt - som ni här får se ur två olika vinklar.
Denna rabatt består i huvudsak av hostor, tillsammans med alunrot, vit bolltistel (undrar om den klarar sig i skuggan), höstsilverax, allium och mellan plattorna växer krypkotula. På väggen klättrar hortensia.

Från väster
Från öster
 

På framsidan grävde jag upp alla växter. En del flyttade härifrån, andra fick komma tillbaka i samma rabatt men på annan plats och en del nya växter kom hit.
Här finns hostor, ganska många, tillsammans med gullvivor, dagliljor, jättedaggkåpa, några klematis och en hel del andra växter (kika in på sidan med växtlistor om ni vill veta mer).


Det ska bli spännande att följa dessa två "nya" rabatter och se vad som blev bra och vad som kan bli bättre av att förändras.

Jag lägger också bilderna på en egen sida som man kan hitta bakom fliken "månadsbilder" längst upp. Lättare att jämföra då.1 kommentar:

  1. Jamen så kul att du ska börja med månadsbilder! Det ska bli spännande att följa dina nytillkomna rabatter och jag är är övertygad om båda kommer bli toppenfina.

    Imponeras över hur snyggt du lagt plattorna i skuggrabatten. Ser nästan ut att vara EXAKT lika stort avstånd mellan varje platta. Men så noggrann har du väl inte varit? Snyggt är det iaf!

    Kram Tamara

    SvaraRadera