söndag 4 maj 2014

Långhelg

En långhelg blev det för mig. Fyra dagar ledigt.
Har provat att jobba "normala" tider ett tag. Trevligt att få träffa barnen varje eftermiddag och kväll (vet inte om de tycker detsamma). Men jag förstår inte: hur hinner folk med allt när de jobbar såhär? När handlar man? När hinner man städa? Träna? Pyssla i trädgården?
Nu i veckan ska jag återgå till mitt normala jobb. Jobba lite förmiddagar, en kväll då och då, ett helgpass här och ett helgpass där. Och framförallt - lediga dagar mitt i veckan, lediga förmiddagar här och där. Tid att hinna allt det där, allt det där som gör att man sen hinner med att umgås med sina barn de eftermiddagar/kvällar man är hemma (vilket ju faktiskt är de flesta).

Idag fick jag ett totalt tokspel. Blev helt vansinnig på den där röran i hallen. Skor överallt, smuts överallt, jackor, kepsar, sågar, tomma PET-flaskor, jordsäckar ... överallt. JAG BLIR GALEN!!!
Kastade ut allt. Japp, verkligen kastade ut allt. Ut, ut, ut på uppfarten. Några grannar kom förbi och undrade om jag skulle ha loppis, ha ha.
Omstrukturering, sortering, städning.
Nu kan man komma in i vår hall utan att klättra över både det ena och andra.
Härligt!

Ingen trädgårdstid idag med andra ord.
Men en liten runda i kväll blev det.
I klematistunneln blommar det för fullt. Denna vackra ´Wesselton´  blommar med över 120blommor. Mitt emot blommar en ´Brunette´ med över 50 blommor. Vackert!

2 kommentarer:

 1. Hehe. Ibland behöver man bli lite galen så att ordningen återställs. Skönt att få ordning i röran ibland. Hallar är väl också värsta stökstället?

  Fint med klematis i blom. Man blir så glad!

  Och jag som tyvärr fortfarande är arbetslös undrar hur man överhuvudtaget ska ha tid att jobba ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 2. Stökighet kan man bli galen på väldigt lätt. ;)
  Angående arbetet låter det nästan som om du arbetar i vården. Jag har tur med ett 8-17 jobb, så helger och kvällar alltid är fria, men hinner inte med mycket i trädgården förutom på helger. Och då ska ALLT hinnas med.

  Jättefin klematis!
  Mvh Marie

  SvaraRadera