tisdag 22 januari 2013

Vintersådd

Idag har jag sått årets första fröer. Utomhus.
Hittade en blogg häromdagen "fröbok".

Där stod om vintersådder.
Istället för att förodla fröer inomhus ska man kunna så dem i en låda och ställa ute. Inte göra något förrän i mars-april. Och man slipper det där med avhärdning. Om det nu fungerar...
Värt att prova, tänkte jag. Införskaffade två plastlådor och idag har jag sått. Den ena lådan innehåller nu fröer till Jätteverbena och Azurriddarsporre ´Sky lights´.
Står där så fint i snön bakom syrénbusken. Ska bli spännande att se om det fungerar.

Den andra lådan står här inne och väntar på andra fröer. Vet bara inte vilka ännu. Får fundera och försöka hitta några som det fungerar att vinterså.

4 kommentarer:

  1. Det var ju spännande! Berätta hur det går.

    Kram

    SvaraRadera
  2. Det där med vintersådder har jag också läst om och det verkar vara smidigt istället för att flytta ut o in ur kylskåp o avhärda och hålla på. Så klart att du ska prova! Hoppas du får ett lyckat resultat.

    Läste om er rensningsdag. Visst känner man sig nöjd efteråt? Den "gamla" burken är superfin och inte bara fin, den är praktisk med glas i locket! Just det ställer kanske extra krav på att du har ordning i burken ;)

    Kram Tamara

    SvaraRadera
  3. Vad spännande! Ser fram emot att se hur det kommer att gå med dina frösådder. Håller tummarna stenhårt! :)

    Här ska det sås basilika till helgen. Det är alltid startskottet på säsongen för mig. Och jag längtar redan efter all go pesto i sommar. :)

    Tack snälla Ulrika för dina fina ord hos mig. Det värmer gott i hjärtat kan du tro och de stunder då jag tvivlar som mest ska jag plocka fram dem och påmina mig själv. Tack!♥

    Varm kram
    Lotta

    SvaraRadera
  4. Åh va spännande, ser fram emot att få veta hur det gick sen =)

    SvaraRadera