fredag 13 juni 2014

Skolavslutningsdag


När jag var liten hade jag en kamrat vars mamma var väldigt noga med att skolavslutningsdagen var en av de viktigaste dagarna på året. De åt tårta och hade finkläder på hela dagen.
Mamman hade själv vuxit upp på ett lantbruk under 50-talet, och när hon och hennes syskon kom hem från skolavslutningen fick de direkt byta om och sen ge sig ut på åkrarna och hacka betor. Hon tyckte att det var så hemskt, och hon ville att hennes egna barn skulle minnas skolavslutningsdagarna helt annorlunda.
Detta gjorde stort intryck på mig (som f.ö. aldrig har hackat betor), och jag vill att mina barn också verkligen ska få fira sina skolavslutningsdagar. Fira hela dagen!

Våra barn går på en fantastisk skola. En liten skola med engagerad personal som ser varje barn och inspirerar dem att utvecklas på sitt sätt, efter sin förmåga. Fantastiskt, helt enkelt!
Skolavslutning idag, barnen underhöll föräldrar och syskon. Ibland hela klasser, ibland någon enstaka elev som stod för underhållningen. Sång, musik, diktläsning...

Både maken och jag var lediga idag, så idag blev det mysig familjedag!
Efter avslutningen körde vi utomlands. Till Danmark, Köpenhamn och "Den blå planet". Ett stort akvarium, eller flera akvarium, med massor av fiskar. Häftigt!

 Fiskstim.
 T.o.m. Nemo var där!1 kommentar:

  1. Vilken fin historia! Nog är det något speciellt med skolavslutningar. Även för mig, som är lärare och har varit med om åtskilliga sådana, är just den dagen speciell och högtidlig.
    Den blå planet låter som ett spännande utflyktsmål. Kanske kan bli en tur dit någon regnig dag i sommar. (För de soliga dagarna måste jag ju vara hemma i min trädgård, hihi!)
    Må så gott!
    /Anna-Karin

    SvaraRadera