söndag 27 november 2011

Första advent

När första ljuset brinner...
(Mer kommer jag inte ihåg, men det är väl en adventsvers, väl använd i luciatåg och annat)

Vi har varit några dagar i Göteborg. En minisemester, bara för att vi ville. Tåg dit och hem, hotell med pool. Sämre kan man ha det.
Vi hann med både Universeum, "Jul på Liseberg" och att göra sta´n. Just att göra sta´n en lönehelg några veckor före jul med två barn, 4 & 6 år gamla är väl ingen större njutning i sig, men vi hade några riktigt mysiga dagar.

Jul på Liseberg var verkligen jul! Fem miljoner lampor, små söta julbodar, lite konstsnö, skridskois, några öppna karuseller, och så klart - tomten...
Idag har vi haft adventsstök här hemma. Egentligen vill jag att allt ska vara klart den första advent, men i år fick det bli annorlunda. Några julgardiner hängde vi upp innan vi åkte, resten kom upp i går kväll när vi kommit hem. En del adventsstjärnor och -ljusstakar kom också upp igår, övriga idag.
Idag har ju varit en inomhusdag. Stormen rasar utanför. Jag och killarna var en liten runda i skogen i förmiddags innan vindarna tog i på allvar. Vi klippte lite granris, letade efter lingonris. Två kransar har det blivit, någon julgrupp ska jag försöka fixa till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar