fredag 24 augusti 2012

Äpplen

Nu är våra sommaräpplen färdiga!
Vi vet inte säkert vilken sort det är, men vi har fått en gissning på ´Säfstaholm´.
Vad tror ni?


Vi äter (så det snart står ut genom öronen). En äppelkaka har det blivit och kanske blir det en till i helgen.
Getingarna äter också, både de äpplen som ramlat ner och de som sitter kvar på grenarna.

Denna vecka har varit lite kaotisk, eller mycket kaotisk får man väl säga. Förra helgen vändes vår värld upp och ner. Tryggheten skakade i grunden.
Efter några dagar var det mesta ok igen, men det tar tid att själv komma på rätt köl igen.
I detta läge, när man kämpar för att hålla näsan över vattenytan, är inte trädgården högprioriterad och efter några dagars kaos såg det ut så här:
Men, nu tar vi nya tag!

Förresten, jag älskar äppelkakor av alla slag - är det någon som vill bjuda på ett recept?

1 kommentar:

  1. Inte en susning vad det är för äppelsort. Jag har själv tre olika träd, vet inte vad det är för några...

    Men hör får du iaf godaste receptet (tycker jag då):
    6 äpplen
    150 gram smör
    3 dl havregryn
    2 dl socker
    ½ dl ljus sirap
    1 ½ dl vetemjöl
    pepparkakskryddor (tycker jag är godare än kanel)

    Sätt ugnen på 175 grader.
    Smält smöret och rör ihop med alla andra ingredienser förutom äpplena. Låt det sjuda någon minut så det "knäckar" till sig. Äpplena skalar du, kärnar ur, skivar och lägger i en smord ugnssäker form. Pudra över pepparkakskryddor). Täck sedan med smeten och baka pajen i ugnen i ca 30 minuter.
    Servera med glass eller vaniljsås.
    Tokät!


    Usch ja. Saker och ting i ens tillvaro kan ändras på ett ögonblick :( Skönt att det är på bättringsvägen iaf!

    Kram Tamara

    SvaraRadera