söndag 25 mars 2012

Vad som gör en mamma glad!

Gårdagen, lite grå och trist. Vi lyckades ändå göra en hel del.
- Lämna barnen hos farmor & farfar
- Ta en tur på "BoOhlsson  i Tomelilla", vi är på jakt efter en soffgrupp i konstrotting. Där finns många - i olika storlekar & prisklasser. Vet fortfarande inte vilken vi vill ha, men har i alla fall börjat titta.
- En runda till återvinningscentralen med bilen full av skräp.
- Klippa tuja-häcken runt uteplatsen.
- Gödsla - både här och där.
- Sova middag (inte illa alls, faktiskt).
- Äta ute i Malmö. Ute i dubbel bemärkelse, vi satt på en uteservering - jättemysigt!
- Se Fredrik Lindström & Henrik Schyffert i föreställningen "Ljust & fräscht". Många härliga skratt!

Idag har vädret varit helt underbart, vi hämtade hem barnen under förmiddagen. Jag och yngste sonen var på "Knytte". Så underbart!
Vi tittade på växter o träd, undersökte vad som fanns under löven (hittade bl.a. ett litet bokollon som grott). Några mammor fick ägna dagen åt att grädda krabbelurer medan vi ledare och barnen var på upptäcktsfärd.
Och titta här vad vi hittade i backen!
Nyutslagna vitsippor!

I eftermiddag har vi pysslat i köksträdgården. Jag har köpt två halvpallkragar så att barnen ska få odla själva. Vi ställde ut dem, fyllde på jord och planterade de gräslökstuvor de fick förra sommaren som stått i krukor. De ville helst börja så redan nu, men vi får nog vänta ett tag.

Jag la mig en stund på gräsmattan och bara njöt. Plötsligt kom äldste sonen springande med liggunderlag, kudde, ett glas vatten och min bok. Och en teckning där det stod: AJ LAV JU! Han vet vad en mamma blir glad av!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar