fredag 9 december 2011

Julens dofter

Mmmmm, nu doftar det jul här hemma.
Idag har jag varit ledig med yngste sonen. Några små inköpsrundor, bl.a. till det lokala musteriet som har underbar äppelglögg, annars hemma och fixat juldofter.

Apelsin med istuckna nejlikor - ett måste till jul (de svarta "rören" är vår ljuskrona som jag bundit apelsinen i).
Saffransskorporna står i ugnen.
Undrar om jag lyckas baka idag utan att brandvarnaren går igång. Att den går igång merparten av mina baktillfällen, visar det att jag är extremt dålig på att baka eller att brandvarnaren sitter på fel ställe?

Pepparkakshjärtan hänger nu i fönstren, både på barnens rum och i köket.

Och framför vår underbara täljstensugn står årets nya juldoft; stjärnanis. Luktar lakrits - härligt. Några kanelstänger fick också plats här. Från början i väntan på annat ställe, men nu tror jag de får stanna.

Denna bild fick jag ta bort några dagar eftersom jag var start misstänkt som Tomte åt en tjej i vår härliga julswapp där vi, ett gäng tjejer/kvinnor som inte känner varandra skickar en adventskalender till någon av de andra. Som sagt, en av tjejerna misstänkte mig starkt och jag fick ta bort bilden för att inte avslöja mig helt om hon skulle kika in här (och det gjorde hon). Dock har hon tillräckligt många indicier nu för att vara helt säker, så nu lägger jag tillbaka bilden. Om hon tittar och läser här så behöver hon inte tveka alls längre.
Dock är jag ingen vidare detektiv. Jag har inte den blekaste aning om vem som är min Tomte. Vet inte hur jag ska lyckas luska reda på det heller...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar