onsdag 21 november 2012

Jag ser ljuset!

Idag körde jag hemifrån medan det fortfarande var mörkt. Och när jag kom hem efter jobbet hade det redan börjat mörkna igen. Suck! Inte mycket dagsljus för folk som jobbar "normala" tider.
Tänk vad bra jag har det som får jobba skift. När jag jobbar kväll så får jag hela förmiddagens dagsljus.

En annan fördel med att jobba skift är att man oftast inte behöver trängas med andra, "normaltidsarbetande", personer i affärer och på andra ställen. Det tänkte jag på i kväll när jag var en liten runda på gymmet. Mycket folk var där - det är där sällan på förmiddagarna.

Å andra sidan är det ju ganska kul att titta på folk och deras beteende. På gymmet såg jag idag en kille i 20-årsåldern, iklädd träningskläder som vi andra, men till det hade han också stickad mössa och halsduk. Är det coolt, eller? För särskilt skönt kan det väl inte vara?

3 kommentarer:

 1. Tycker också att det kan vara skönt att jobba udda tider, och framförallt vara ledig när alla andra jobbar. :-)

  SvaraRadera
 2. Lyllos dig som både ser, och kan njuta av, ljuset på dagtid! För en annan, som är dagtidsjobbare, känns det mesta mörkt och trist just nu. Men bättring kommer, fortare än man tror.

  Pågastackaren kanske frös ;)

  Kram Tamara

  SvaraRadera
 3. Nej, det kan väl inte vara så praktiskt att träna i halsduk och mössa MEN det kan vara viktigt att vara modern. Tur man hunnit bli lite äldre så man klär som som man bör vid träning och inte bara för att vara modern:)

  Just det du beskriver med tiderna kan jag sakna när jag sedan flera år inte jobbar skift längre. För övrigt var jag mycket nöjd med att slippa kvällar och helger efter 14 år och det håller jag fast vid. Men allt har sina sidor.

  Kram o trevlig helg!

  SvaraRadera