söndag 9 oktober 2011

Höst i trädgården

Nu är hösten här på riktigt! I morse när vi masade oss ur sängarna vid 8.30 visade termometern på +2 grader. Någon markfrost hade vi inte fått, men på taket och bilrutorna var det frost.

Efter några dagars riktigt höstrusk här i Skåne fick vi idag åter en härlig höstdag.
Vi började morgonen  i skogen tillsammans med ett gäng goa, glada knyttebarn. Man kan inte annant än att bli glad när man får ägna förmiddagen i skogen tillsammans med dem.

I eftermiddag har vi haft höststädning i trädgården.
Studsmattan är nerplockad, poolen (som plockades ner för några veckor sedan) har torkat och packats ihop, taket till "paviljongen" är nerplockat och allt har vi släpat upp på vinden tillsammans med en del trädgårdsmöbler.
Barnen har gladeligen hjälpt till. De har slitit och släpat, skuttat och snubblat, skrikit och skrattat.

Jag gav mig även på delar av köksträdgården. Hann inte så mycket, men lite är ju bättre än inget...
Flyttade lite jord. Jag ska möblera om lite bland pallkragarna. Några ska bli dubbla, några nya ska inhandlas. Jordgubbarna har jag kastat. En pallkrage till ska fyllas med smultron, en annan ska få blåbär.

Av våra hösthallon blev intet, björnbären gav ynklig skörd, blåbären likaså. Vinbären åt barnen upp innan de var mogna. Men våra smultron har varit fantastiska. Vi började skörda vid midsommar och har fortsatt hela sommaren. Idag plockade vi massor! Mums!

Avslutar med en bild på vårt fantastiska vildvin!
Det är grönt och vackert hela sommaren, har nästan bildat en vägg in mot grannen. På hösten blir färgerna så här fina! Men direkt vid första frosten faller alla blad. Det gäller att njuta av färgprakten medan vi har den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar