söndag 30 juni 2013

Ett nytt rum...

Ett tag har vi (jag) funderat över ett nytt trädgårdsrum. "Vildmarken" med pilekoja och grillplats. Idéerna om hur vi skulle avgränsa detta rum från övriga trägården har varit många, men någon sorts vägg skulle det bli.
 
Först var jag inne på en "riktig" vägg, någon sorts skärmvägg. Det förslaget förkastades av maken som ville ha något "luftigare".
Jag funderade vidare, kom fram till att det vore snyggt med armeringsmatta. Jättesnyggt! Fortsatte fundera fram och tillbaka över höjden och över var öppningen skulle vara.
Tills en dag förra veckan då maken sa:
- Blir det inte lite mycket galler här? Kan vi inte ha någon sorts växter i stället?
Växter! Det behöver man inte säga två gånger till mig...

Idag blev det en tur till Ystad och Åbergs trädgård för inköp av någon slags växter.
Efter lite funderande på plats blev det Miscanthus sinensis ´Silber feder´, som avgick med segern. Förlorare i valet blev Miscantus sinensis ´Malepartus´ och Spartina Pectinata ´Aureomarginata´. Får dock erkänna att en kruka med det senare (gullbandsgräs) också fick följa med hem.

Väl hemma ställde vi ut krukorna, tittade, flyttade, tittade igen & flyttade igen innan vi bestämde oss för hur vi ville ha det.
Nu är gräsen planterade. En fin, men för tillfället ganska låg vägg. Hoppas de är snabbväxande - både på höjden och bredden.


4 kommentarer:

  1. Kunde nog inte ha valt en sämre dag att åka t Åbergs. Skitväder! Men det glömmer man ju lätt när man kommer dit..) Lycka till med gräsen!
    Annica

    SvaraRadera
  2. Men va spännande! Du uppdaterar väl hela tiden?

    Kram

    SvaraRadera
  3. Det där kommer bli finemang. Ljudet/prasslet av gräset i vinden passar ju dessutom perfekt i Vildmarken. Och så kul för barnen med en pilekoja där de kan krypa in och käka på sina grillade alster!
    Håller med Marina. Uppdatering är ett måste.

    Kram Tamara

    SvaraRadera
  4. PS. Jag vill också ha en klätterhortensia. Läcker!

    SvaraRadera